پایان نامه بررسی رابطه بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

  • مقدمه

افزایش شرایط رقابتی، سبب احساس نیاز روزافزون شرکت ها و سازمان ها به بازاریابی شده است. شرکت ها متوجه شده اند که تمرکز بر نیازهای مصرف کنندگان و شناسایی رفتار آنان، از مفروضات اصلی موفقیت شرکت ها می باشد. ادبیات بازار در سال های 1990 و 2000 مملو از توجه به محوریت مشتری بوده است و با وجود این محوریت مشتری، علمای علم بازاریابی و مدیران درخصوص ناشناخته ماندن فرآیند ذهنی مصرف کنندگان هشدار داده اند (Zaltman, 2003, 1). به این ترتیب مطالعه و کشف نیازهای مصرف کنندگان و تجزیه و تحلیل فرآیند رفتار مصرف کننده و اولویت بندی عوامل تاثیرگذار بر این فرآیند از عمده وظایف مدیران، به خصوص مدیران بازاریابی شرکت ها است که در نتیجه ی آن سلیقه ی بازار هدف که از لحاظ پارامترهای جنسیت، سن، درآمد، سطح تحصیلات و غیره با یکدیگر متفاوت اند، شناسایی و کالا یا خدمات متناسب با آن به بازار عرضه می شود (لشکری و نخچیان؛ 1388؛ 14).

در واقع، در دنیای رقابتی امروز مشتریان در کانون اصلی توجه شرکت ها قرار دارند و رضایت مندی آنها عامل اصلی کسب مزیت رقابتی سازمان ها است . لازمه ی جلب رضایت مشتریان، برآورده ساختن کامل نیازهای آنها و شناسایی دقیق خواسته ها ، انتظارات، تمایلات، تواناییها و محدودیت های آنها در خرید محصولات است . با دستیابی به چنین اطلاعاتی می توان عوامل تاثیرگذار بر رفتار مصرف کنندگان را به خوبی تشخیص داد و در اتخاذ تصمیمات بازاریابی شرکت ها از آن استفاده نمود (سالار؛ 1389؛ 1).

از طرف دیگر، مشریان باید از تولید شرکتها و کیفیت آنها اطلاع یابند و شرکتها نیز از خدمات مورد نیاز مشتریان در آینده مطلع شوند. همچنین خریداران باید برای خریدن برانگیخته شوند. برانگیختن بر پایه علم روانشناسی انجام می‌گیرد و عملکرد آن، این است که در افکار مردم تأثیر می‌گذارد. این عملکرد در موارد زیر به تبلیغات یاری می‌کند:توجه حاصل کردن، تولید علاقه مندی، تأثیرگذاری بر آرزو ( اشتیاق ایجاد کردن )، القاء کردن ( اطمینان )، تصمیم گرفتن و عمل کردن و رضایتمندی. برای این منظور می توان از تبلیغات بهره گرفت. تبلیغات، دانش مشتریان را درباره بهترین محصولات و خدمات افزایش می‌دهد و ایشان را ترغیب به خرید محصولات و خدمات می نماید (Martínez, 2009, 306).

  • بیان مساله

در دنیای امروز تبلیغات به یک تجارت و صنعت بزرگ تبدیل شده است. هرساله هم مبالغ زیادی صرف امور تبلیغاتی می گردد. بنابراین لازم است انجام تبلیغات به یک شکل مؤثر صورت پذیرد. تبلیغات نه تنها ضرورتی برای سازمان های تجاری و صنایع بزرگ محسوب می شود بلکه برای همه ما نیز یک ابزار مفید و حتی ضروری است. کاربردهای تبلیغات بسیار زیاد است با این وجود تمامی آن ها دارای ویژگی مشترکی هستندکه آن لزوم انتقال یک پیام می باشدکه گاهی این پیام تجاری است،گاهی درخصوص معرفی خدمات عمومی،گاهی هم در راستای اهداف تجاری شرکت ها و یا در جهت اهداف شخصی می باشد (Zhang et al.., 2012, 1902). کارگزاران تبلیغات بازرگانی تلاش می کنند تا در کنار استفاده از نمادها، ترکیب رنگ ها، با تأکید بر اصول و شیوه های تبلیغ بازرگانی، از آخرین فناوری های ارتباطی و رسانه ای برای معرفی کالا بهره گیرند تا تمایل مخاطب را نسبت به یک محصول یا خدمت جلب نمایند (Al-alak and Alnawas, 2010, p:29).

براساس آمارهای موجود در سال های اخیر، ضریب نفوذ استفاده از فناوری موبایلی بالاتر از هر فناوری دیگری بوده و این مسأله ، تجارت موبایلی را به شکل انقلابی جهانی درآورده است که تقریباً با همان سرعت وقوع در کشورهای پیشرفته، در کشورهای در حال توسعه نیز در حال رخ دادن است (Unal et al.., 2011, p:362). با در نظر گرفتن میزان افزایش کاربران موبایل در دهه ی اخیر و رشد روز افزون آن ها، خدمات و قابلیت هایی که تلفن های همراه ارایه می دهند، به صورت چشمگیری افزایش یافته است. یکی از این خدمات، تبلیغات از طریق تلفن همراه می باشد که در کشور های مختلف جهان با موفقیت همراه بوده و بر میزان استفاده آن روز به روز افزوده می شود (مژدهی و همکاران، 1387، ص 13). در واقع، توسعه ی سریع استفاده از تبلیغات موبایلی، کانال های جدیدی برای شرکت ها فراهم آورده که با سهولت بیشتری به مشتریان خویش دسترسی یابند (Muk, 2007, p:179). دلیل اینکه تلفن های همراه، جایگاه ویژه ای در بازاریابی و تبلیغات دست آورده اند می تواند این باشد که مشتریان، گوشی های همراه خود را در هر زمان و مکانی در دسترس دارند و در نتیجه همواره در معرض تبلیغات قرار می گیرند و از این طریق می توان کالاها و خدمات را به ایشان معرفی نمود (Kolsaker and Nikolaos. 2009, p:268).  در حقیقت، سرعت گسترش تبلیغات موبایلی و جایگاه ویژه ای که تبلیغات مذکور به عنوان یکی از ابزارهای ترفیع، در شناسایی و یادآوری محصولات و خدمات به مشتریان،کسب کرده است، از مهمترین اهداف پژوهش حاضر تلقی می گردد. از سوی دگیر، مطالعات پیشین بیانگر این مطلب  است که درک سهولت استفاده و درک سودمندی تبلیغات موبایلی از سوی مصرف کنندگان می توانند در نیات رفتاری ایشان و همچنین قصد خرید/عدم خرید مصرف کنندگان نقش مهمی داشته باشند (Unal et al.., 2011, p:362).

لذا پرسش اساسی پژوهش حاضر این است که:

آیا بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان رابطه وجود دارد؟

 

  • اهمیت و ضرورت تحقیق

با نگاهی به ماهیت تبلیغات موبایلی دریافته می شود که خصوصیات ویژه آن مانند دسترسی دائم، سطح پوشش بالا و فراوانی رویت که به دلیل ماهیت شخصی بودن تلفن همراه است، آن را در مقایسه باسایر رسانه های بازاریابی در جایگاه ویژه ای قرار می دهد. همچنین هزینه تبلیغات از طریق پیام کوتاه به مراتب کمتر از سایر رسانه های بازاریابی است. لذا با توجه به عوامل مذکور و در نظر گرفتن این نکته که این نوع تبلیغات اگر درست انجام نگیرد نه تنها هیچ منفعتی را به عنوان یک رسانه بازاریابی برای صاحبان صنایع نخواهد داشت بلکه مصرف کننده را به این نوع تبلیغات بی تفاوت خواهد کرد. با توجه به این نکته که در سطح کشور تحقیقی مبنی بر این موضوع که رابطه تبلیغات موبایلی بر نیات مصرف کنندگان برای پوشاک مردانه انجام نپذیرفته است و همچنین توجه به دیدگاه های کاربران تلفن های همراه که همانا مصرف کنندگان کالاها و خدمات می باشند، ضرورت بالایی دارد چرا که ماهیت شخصی این رسانه می تواند مقاومت های بالایی را از سوی کاربران آن در پذیرش تبلیغات از طریق موبایل، در برداشته باشد (chin chin et al.., 2010 ,p 8).

 

  • اهداف تحقیق

1-4-1) هدف اصلی تحقیق

بررسی رابطه بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان

1-4-1) اهداف فرعی تحقیق

  1. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از سودمندی، تبلیغات موبایلی
  2. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از سهولت استفاده تبلیغات موبایلی
  3. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از شرایط تسهیلی تبلیغات موبایلی
  4. شناسایی میزان استفاده از تبلیغات موبایلی به منظور آگاه سازی مشتریان
  5. شناسایی ارتباط میان درک سهولت استفاده، درک سودمندی و شرایط تسهیلی با نیات رفتاری مصرف کنندگان
    1.  
    2.  

براي دانلود متن کامل پايان نامه اينجا کليک کنيد.

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 263 تاريخ : شنبه 5 تير 1395 ساعت: 22:38