پایان نامه بررسی تاثیر دزدی دریایی در بیمه های باربری و راهکار های مقابله با آن با توجه به تجارب کشور های پیشرو

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

چکیده

حمل و نقل دریایی در اقتصاد کشورهایی که از نعمت دسترسی به دریا بهرمند هستند نقش به سزایی دارد کشور جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از این کشور هاست که 90% تجارت خارجی خود را از طریق دریا انجام می دهد، بیمه های باربری به عنوان عاملی کلیدی اهمیت ویژه ای در حفظ و حراست از کالای بیمه گذاران دارد ، بیمه باربری که قدیمی ترین رشته بیمه ای است پیوستگی و ارتباط تنگاتنگی با خطرات دریا دارد در این میان دزدی دریایی عاملی است که در سال های اخیر خسارات فراوانی را به صنعت بیمه و کشتیرانی وارد نموده است .این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دزدی دریایی در بیمه های باربری انجام شده است ،جمع آوری داده ها از حیث تجربی با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشدو برای تحلیل فرضیه های این پژوهش از نظرهای 120 نفر از خبرگان صنعت بیمه ، فعال در رشته بیمه های باربری و تعداد انگشت شماری از خبرگان این رشته در خارج کشور استفاده شد. یافته های تحلیلی این تحقیق براساس مدل t تک نمونه ای با استفاده از نرم افزار SPSS بدست آمده است ماحصل یافته ها بر اساس نتایج آزمون فرضیه ها نشان می دهد که تاثیر دزدی دریایی بر افزایش پوشش بیمه ای و تغییر مسیر تردد بسیار حائز اهمیت است ، لیکن خبرگان اثر دزدی دریایی را عاملی برای افزایش حق بیمه یا خسارت بیمه های باربری ندانسته و همچنین دزدی دریایی را عامل موثری بر قوانین بیمه داخلی و بین المللی نمی دانند.در راستای مقابله با دزدی دریایی راهکارهای مختلفی از سوی سازمان ملل و کشور های درگیر با مسئله دزدی دریایی که در این پژوهش به عنوان کشور های پیشرو شناخته می شوند  ارائه شده ،عمده این راهکارها به مقابله نظامی و حراست از کالا می پردازد راهکار دیگر ایجاد آبراهه امن تردد بین المللی تحت حمایت سازمان ملل و نیرو های چند ملیتی  در محدوده خلیج عدن می باشد.

 واژگان کلیدی : بیمه ، بیمه گذار ،  بیمه گر ، مورد بیمه ، حق بیمه ،  بیمه باربری ، دزدی دریایی ، مسیر تردد ، اصول بیمه ، شرایط استاندارد بیمه گران کالا ، شرایط عمومی ،سازمان دریایی بین الملل ، دفتر دریایی بین الملل ، آبراهه بین المللی تردد توصیه شده

 

مقدمه

انسان ها بصورت فطری و ذاتی تمایل به یاری رساندن به یگدیگر دارند این موضوع در جوامع بشری  بوفور دیده می شود حس نوع دوستی و تمایل به مشارکت در کاهش مشکلات و خسارات دیگران سبب شده تا  در جوامع مختلف افراد یا دولتها برای جبران ضرر و زیان وارده به همنوعان خود از  شیوه ها و روشهای مختلفی استفاده می نمایند .یکی از این روشها که شاید بتوان گفت قرنهاست به اشکال مختلفی توسط اقوام مختلف بشر مورد استفاده قرار می گیرد  بیمه می باشد .

بی شک  تجار و بازرگانان نیازمند تهیه پوشش های بیمه ای مناسب برای کالای خود بمنظور حصول اطمینان از جبران خسارات احتمالی هستند زیرا درصورتیکه پوشش بیمه ای مناسب تهیه نشود بازرگان همواره نگران زیان مالی احتمالی در اثر  ازدست دادن مال التجاره و یا حتی ورشکستگی خواهند بود . بعبارتی در صورتیکه پوشش بیمه ای مناسب با شرایط حمل تهیه نشود و خسارات از شمول تعهدات بیمه گر خارج باشد بازرگان بایستی خود نسبت به تامین ضرر و زیان وارده به کالا  اقدام نماید .  از سوی دیگر شرایط و خطرات  عملیات حمل و نقل کالا دارای تنوع و گوناگونی بسیاری است و بازرگانان علاقمند به انتقال ریسکهای مالی خود به شرکتهای بیمه هستند در این راستا گاهی خطراتی وجود دارند که دامنه خسارات احتمالی وارده توسط آنها گسترده تر و فاجعه آمیز تر است یکی از این خطرات خطر دزدی دریایی است .

اختلاف قوانین بیمه های باربری و قوانین بین المللی  و قوانین داخلی نیز مقوله مهمی  است که خطر دزدی دریای و نحوه مقابله با آن را برای شرکتهای بیمه دشوار تر می سازد زیرا صاحبان کشتی های حامل کالا بدرستی نمی دانند که در بر خورد با دزدان دریایی چگونه بایستی برخورد نمایند و آیا اعمال انجام شده توسط صاحبان کشتی ها ، بیمه گذاران را از دریافت خسارات در زمان بروز خسارت دزدی دریایی بدلیل انجام اعمال مغایر با اصول بیمه ای مستثنی می سازد یا خیر؟  از آنجائیکه خطر دزدی دریایی خسارات فاجعه آمیزی را ایجاد می نماید لذا  بتفصیل  در خصوص خطر  دزدی دریایی در بیمه های باربری و  احتمالا مختصری در خصوص چالشی که این خطر در سال های اخیر برای شرکتهای بیمه در رشته باربری بوجود آورده  توضیح داده خواهد شد  و راهکارهای مقابله و مواجهه  با این خطر که مورد تجربه توسط کشورهای پیشرو قرار گرفته مورد بررسی قرار خواهد گرفت در این تحقیق تلاش شده تا به سوال اساسی  تاثیر دزدی دریایی در بیمه های باربری و  راهکارهای مقابله با دزدی دریایی چیست ؟ پاسخ داده شود .

فصل اول  :

کلیات  طرح

1-1 بیان مساله  :

در مورد تاریخ پیدایش بیمه تحقیقات زیادی تاکنون صورت گرفته و نظرات و عقاید متفاوتی ابراز شده است. از مجموع این پژوهشها چنین نتیجه گیری می­شود که محققان و تاریخ نویسان تنها در این موضوع اتفاق نظر دارند که قدیمی­ترین نوع بیمه، بیمه دریایی است و در اواسط قرون وسطی پا به عرصه وجود نهاده است. سایر انواع بیمه مانند بیمه آتش­سوزی، بیمه حوادث و غیره بمراتب جدیدتر بوده و سالها پس از پیدایش بیمه دریایی بوجود آمده است. در واقع می­توان گفت اولین بار صاحبان کشتی و بازرگانانی که مال­التجاره خود را از طریق دریا حمل و نقل می­کرند با توجه به حوادث و اتفاقات موجود مانند غرق شدن کشتی، طوفان و یا راهزنیهای دریایی و غیره باین فکر افتادند که برای حفظ مایملک خود چاره­اندیشی کنند و راههایی برای جبران زیانهای ناشی از این مخاطرات بیابند. پدیده­هایی مانند زیان همگانی یا خسارت مشترک (زیان همگانی)[1] و وام دریایی[2] که می­توان آنها را سرآغاز پیدایش بیمه محسوب نمود در حقیقت مولود وجود این قبیل خطرات و کوشش جهت یافتن راهی برای مقابله با زیانهای احتمالی آنها بوده است. ( حاجبی، 1383،27 )

یکی از قدیمی ترین انواع بیمه، بیمه حمل کالا است که به روشهای مختلفی انجام می­شده است. بیمه باربری از شاخه­های با اهمیت بیمه­های بازرگانی است. که حجم وسیع جابه­جایی کالا و خدمات را تحت پوشش بیمه­ای قرار داده است. خرید بیمه باربری در واقع تأمین خسارت وارده به کالا را در صورت تحقق خطر تضمین می­نماید. به عبارت دیگر این نوع بیمه تضمینی اطمینان بخش برای صاحبان کالا، فروشندگان کالا و متصدیان حمل و نقل از نظر جبران خسارت است. همچنین از دیدگاه اقتصادی وسیله مناسب و قابل اطمینان جهت حفظ و حراست از سرمایه­ها در مقابل خطرات محتمل و غیر قابل پیش­بینی است.( فولادیان ، 1388، 4)

 براي دانلود متن کامل پايان نامه اينجا کليک کنيد.

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 298 تاريخ : يکشنبه 6 تير 1395 ساعت: 2:05