پایان نامه شهروندان از خدمات دولت الکترونیک و بعد اطمینان (از ابعاد اعتماد عمومی)

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

سؤال‏های جانبی

  1. استفاده شهروندان از خدمات دولت الکترونیک در جامعه مورد مطالعه به چه میزان است؟
  2. اعتماد عمومی و ابعاد آن در جامعه مورد مطالعه به چه میزان است؟
  3. نقش متغیرهای جمعیت‏شناختی در استفاده شهروندان از خدمات دولت الکترونیک در جامعه مورد مطالعه چگونه است؟
  4. نقش متغیرهای جمعیت‏شناختی در اعتماد عمومی در جامعه مورد مطالعه چگونه است؟

 

۱-۷- تعریف واژه‌های تحقیق

۱-۷-۱-تعریف نظری واژه‏ها

اعتماد بین جامعه و دولت[۱]

این اعتماد را می‏توان به‏عنوان اطمینان به ‏اعتماد پذیری جامعه نسبت به‏نظام، باتوجه ‏به‏رشته پیامدها یا رویدادهای معین تعریف کرد (نادمی، ۵۲:۱۳۸۸).

اعتماد عمومی[۲]

اعتماد عمومی نیز باور مردم نسبت به رفتارها و اقدامات خاصی است که انتظار دارند از دولت ببینند(لومن[۳]، ۱۸۰:۱۹۷۹)

اطمینان عمومی[۴]

نوعی احساس مثبت است که مردم با گذشت زمان نسبت به دولت، مقامات سازمان‏های دولتی، عملکرد آنها پیدا می­کنند(منوریان و همکاران، ۱۳۸۸).

 

حس درست‏کاری[۵]

انجام دادن کار از روی راستی و درستی، با امانت‏داری کاری را انجام دادن، صحیح و سالم انجام دادن کارها (کثیری ، ۱۳۸۴: ۱۱۰).

خطر پذیری[۶]

بیان کننده میزان خطرپذیری مردم در برقراری ارتباط با دولت و مقامات سازمان­های دولتی برای ارائه آزادانه انتقادت و پیشنهادات آنان می­باشد(حسنی، ۱۳۸۹).

دولت الکترونیک[۷]

دولت الکترونیک استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به‏منظور توزیع خدمات دولتی به صورت مستقیم و ۲۴ ساعته به مردم می­باشد(هولدن[۸] ، ۲۰۰۳).

 

۱-۷-۲- تعریف عملیاتی واژه ها

استفاده از دولت الکترونیک

در این پژوهش امتیازی که پاسخگو از گویه‏های ۱ تا ۷ پرسشنامه میزان استفاده از دولت الکترونیک به‏دست می‏آورد، نشان‏گر میزانی است که او از خدمات دولت الکترونیک بهره می­برد. بالاترین امتیاز ۳۵ و پایین‏ترین امتیاز ۷ می‏باشد و هر چه امتیازی که پاسخگو به­دست می‏آورد بالاتر باشد، میزان استفاده او از دولت الکترونیک بیشتر است.

اعتماد عمومی

در این پژوهش امتیازی که پاسخگو از گویه‏های ۱ تا ۲۸ پرسشنامه اعتماد عمومی به‏دست می‏آورد، نشان‏گر میزان اعتماد عمومی نسبت به خدمات دولت الکترونیک می‏باشد. بالاترین امتیاز ۱۴۰و پایین‏ترین امتیاز ۲۸ می‏باشد و هر چه امتیازی که پاسخگو به­دست می‏آورد بالاتر باشد، میزان اعتماد او به دولت بیشتر است.

اطمینان

در این پژوهش امتیازی که پاسخگو از گویه‏های۱ تا ۱۳پرسشنامه اعتماد عمومی به‏دست می‏آورد، نشان‏گر میزان اطمینان نسبت به دولت می‏باشد. بالاترین امتیاز۶۵ و پایین‏ترین امتیاز۱۳ می‏باشد و هرچه امتیازی که پاسخگو به­دست می‏آورد بالاتر باشد، میزان اطمینان نسبت به خدمات دولتی بیشتر است.

 

درست‏کاری

در این پژوهش امتیازی که پاسخگو از گویه‏های ۱۴ تا ۲۱ پرسشنامه اعتماد عمومی بدست می‏آورد، نشان‏گر میزان حس درست‏کاری نسبت به خدمات الکترونیک می‏باشد. بالاترین امتیاز ۴۰و پایین‏ترین امتیاز ۸ می‏باشد و هر چه امتیازی که پاسخگو به­دست می‏آورد بالاتر باشد، میزان حس درست‏کاری نسبت به خدمات دولتی و دولت بیشتر است.

خطرپذیری

در این پژوهش امتیازی که پاسخگو از گویه‏های ۲۲ تا ۲۸ پرسشنامه اعتماد عمومی بدست می‏آورد، نشان‏گر میزان حس خطرپذیری نسبت به خدمات الکترونیک می‏باشد. بالاترین امتیاز ۳۵و پایین‏ترین امتیاز ۷ می‏باشد و هر چه امتیازی که پاسخگو به­دست می‏آورد بالاتر باشد، میزان حس خطرپذیری نسبت به دولت بیشتر است.

[۱]-TrustBetween SocietyAnd Govement

[۲]-Public Trust

[۳]– Luhmann

[۴]-Confidence

[۵]-SenseOf Integrity

[۶]-Risk

[۷]-E- Govement

[۸]–  Holden

برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 209 تاريخ : چهارشنبه 13 مرداد 1395 ساعت: 12:40