دانلود پایان نامه میزان عملکرد سیستم خبرۀ پیشنهادی برای

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

عناصر یک سیستم خبره عبارتند­ از:

  • واسط کاربری: مکانیزمی که کاربر و خبره با هم ارتباط برقرار می­نمایند.
  • امکان تبیین: استنتاج سیستم را به کاربر توضیح می­دهد.
  • حافظه: پایگاه داده­ای از واقعیت­ها که توسط قواعد به کار می­رود.
  • موتور استنتاج: استنتاج هایی با تصمیم­گیری در مورد اینکه چه قواعدی توسط واقعیت­ها ارضاء می­شوند را ایجاد می­کند ، قواعد ارضاء شده را اولویت­بندی می­کند و قواعد دارای بالاترین اولویت را اجرا می­کند.
  • لیست کارها: لیست اولویت­بندی شده از قواعدی که توسط موتور استنتاج ایجاد شده و الگوهایش توسط واقعیت­های حافظه ارضاء شده­اند.

امکان اخذ دانش: راهی اتوماتیک برای کاربر برای وارد کردن دانش در سیستم به جای داشتن مهندس دانش که دانش را کد­گذاری می­نماید  (Giarratano, Riley, 1989, 32).

    
   
 
 
شکل ۲-۳ ساختار یک سیستم خبره مبتنی بر قاعده)Giarratano, 1998)

۲-۲-۸ کاربردهای سیستم خبره

در ابتدا کاربر نهایی از طریق تعامل با سیستم رایانه­ای مسئلۀ خود را جهت مشورت­گیری از سیستم خبره تشریح می­نماید. سیستم خبره سؤالاتی را از کاربر نهایی می­پرسد، پایگاه دانش خود را برای حقایق و قوانین و سایر دانش ها جستجو نموده، فرآیند استدلال خود را طبق درخواست توضیح می­دهد و دربارۀ موضوع مورد بررسی توصیۀ کارشناسی شده به کاربر می­دهد. سیستم­های خبره برای انواع بسیار متفاوتی از کاربردها استفاده می­شوند و انتظار می­رود تنوع کاربردها همچنان ادامه پیدا کند. شش دستۀ عمدۀ فعالیت­های سیستم خبره  با مثال­هایی خاص از کاربردهای حقیقی سیستم خبره در جدول زیر نشان داده شده است (اُبراین، ۱۳۸۶، ۳۲۰).

استفاده از قواعد برای بازنمایی دانش

تفاوت سیستم­های خبره با دیگر برنامه­های متداول این است که سیستم­های خبره، خلاف برنامه­های متداول که پردازش اطلاعات را انجام می­دهند، به پردازش دانش می­پردازند. دانش در یک برنامه رایانه ای به شکل قواعد مشخص شده است. آن­­ها نحوۀ جستجو را ذخیره کرده­اند که کارشناس خبره را هدایت می­کنند. به طور کلی قواعد در سیستم­­های خبره به صورت زیر بیان می­شوند.

  • اگر شرایط
  • آنگاه عملگرها (اقدامات)

فعالیت­ها اجرا می­شوند، اگر شرایط فراهم شده باشد. قواعد ایجاد شده در این موارد، به نام پایگاه دانش نامیده می­شوند. بیش­تر سیستم­های خبره با استفاده از قواعد توسعه پیدا می­کنند و به همین دلیل، سیستم های مبتنی بر قاعده[۱] نامیده می­شوند. ولی همه سیستم­های خبره با توجه به این قواعد توسعه پیدا نمی کنند و لذا شیوه­های دیگر بازنمایی، نظیر چارچوب­های[۲] شبکه­های معنی­شناسی[۳] یا منطق ممکن است به کار روند.

[۱] Rule- based system

[۲] Frames

[۳] Semantic concepts

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 230 تاريخ : چهارشنبه 13 مرداد 1395 ساعت: 14:42