پایان نامه با موضوع نقش صنعت پتروشیمی استراتژی اکتساب تکنولوژی مناسب

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

مقدمه

امروزه تکنولوژی و به کارگیری آن به یکی از عوامل رشد و پیشرفت در جوامع بشری (اعرابی ومنتی، ۱۳۸۹) و کلید رقابت در دنیای کار و تجارت و لازمه رشد سازمان‌ها و ملت‌هاست.  نوآوری و تغییرات تکنولوژیک در سازمان‌های پیشرو، بسیار سریع اتفاق می‌افتند و باعث  تغییر در محیط رقابتی می‌شود(رناسی و همکاران، ۱۳۸۸).  ارائه‌ی کالا و خدمات متفاوت به بازار، تحولات تکنولوژی، تغییر در شیوه‌ی برنامه ریزی، اجراء کنترل و ارزیابی تغییرات تکنیکی، هریک فرصتی برای افزایش توانایی‌ها، رقابت پذیری و رشد صنایع محسوب می‌شود. . به این ترتیب، تکنولوژی به کارگیری و بهره مندی مناسب از آن همواره، بهترین زمینه‌ی ایجاد منافع اجتماعی- اقتصادی به شمار می‌آید. امروزه، ضرورت این امر با وجود تئوری‌هایی بیش از پیش نمایان است که امکان رشد و بهبود مستمر را برپایه توسعه‌ی تکنولوژی استوار می‌دانند.

بنابراین استراتژی‌ها، تصمیم گیری‌ها و اقدامات یک سازمان یا شرکت برای اکتساب، تطابق و توسعه  تکنولوژیکی یک سازمان، هسته فرایند توسعه اقتصادی- اجتماعی آن شرکت را تشکیل می‌دهد. چنان چه سازمانی بتواند این فرایند را نظاممند هدایت کند، بدون شک، زمینه‌ی موفقیت و توسعه مداوم را برای خود فراهم می‌سازد و می‌تواند در بازار رقابتی و پرتلاطم دنیای امروزی به بقا امیدوار باشد (انصاری و زارع، ۱۳۸۸). بنابراین در این بخش به تعریفی جامع از  مفهوم تکنولوژی و مدیرت آن و استراتژی‌های اکتساب  تکنولوژی خواهیم پرداخت.

۲-۲- مفهوم تکنولوژی

واژه تکنولوژی مرکب از دو واژه یونانی Techne به معنی مهارت و هنر و logy به مفهوم تعقل و تدبیر اندیشی است که در ادبیات رشته مدیریت تکنولوژی، تعاریف بسیار متنوعی برای آن بیان شده است(خلیل، ۱۳۸۷). طارق خلیل رئیس انجمن بین المللی مدیریت تکنولوژی، در کتاب مدیریت تکنولوژی خود، مفهوم تکنولوژی را چنین بیان می‌کند:” تکنولوژی را می‌توان کلیه دانش‌ها، فرایندها، ابزارها، روش‌ها و سیستم‌های به کار رفته در ساخت محصولات و ارائه خدمات تعریف کرد. در بیانی ساده تر، تکنولوژی روش انجام کار وابزاری است که توسط آن به اهداف خود نایل می‌شویم.”

از دیدگاه عامه مردم، اغلب تکنولوژی در معنا و مفهوم سخت افزاری خود (یعنی ماشین آلات، رایانه و حتی وسایل بسیار پیشرفته ارتباطی و الکترونیکی) به کار می‌رود. حال آن که مفهوم تکنولوژی بسیار فراتر از ماشین آلات و ابزار صرف است. در واقع در کنار مشخصات سخت افزاری، تکنولوژی دارای اجزای نرم افزاری و مهارت‌های انسانی و دانشی نیز می‌باشد که روز به روز بر ابعاد و پیچیدگی‌های این جز از تکنولوژی افزوده می‌شود (خواجه نصیری، ۱۳۸۷).

تعریف جامع دیگری از تکنولوژی را آلبتی ارایه داده است: مجموعه ای متشکل از اطلاعات، ابزارها و تکنیک‌هایی که از علم و تجربه عملی نشات گرفته‌اند و در توسعه، طراحی، تولید و به کارگیری محصولات، فرایندها، سیستم‌ها و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند (قاضی نوری و مهدیخانی، ۱۳۸۴).

تعاریف دیگری نیز از تکنولوژی جهت درک بهتر آن در زیر ارائه می‌گردد:

 

  • تکنولوژی عبارت است از کاربرد خلاق دانش، مفاهیم و تجارب لازم برای طراحی و ساخت محصولات دارای کیفیت (شورای آموزش ملی انگلستان[۱])
  • جندرون در سال ۱۹۷۷ تکنولوژی را را چنین تعریف می‌کند: “تکنولوژی هر گونه دانش کاربردی، سیستماتیک مبنی بر تجربه و یا تئوری که در روش‌ها و مهارت‌های تولید، سازمان‌ها و ماشین آلات به کار رفته است.”(حاجی غلام سریزدی و به ورقانی،۱۳۹۰)
  • بر اساس تعریف یونیدو ” تکنولوژی عبارت است از کاربرد علوم در صنایع با استفاده از رویه های منظم و جهت دار یا به عبارت دیگر کاربرد علوم در صنایع، استفاده از دانش روز در تولید کالا یا خدمات با استفاده از شیوه های تدوین شده و استاندارد است.”
  • تکنولوژی عبارت است از هرچیزی که تجربه علمی یا دانش فرد را افزایش دهد (خواجه نصیری، ۱۳۸۷).
  • تکنولوژی عبارت است از ترکیب فنونی که برای تولید یک خروجی مورد نیازند (خواجه نصیری، ۱۳۸۷).
  • شون[۲]، تکنولوژی را هر ابزار یا روش، محصول، فرایند، تجهیزات فیزیکی و یا روش‌های انجام یا ساخت می‌داند که به وسیله آن قابلیت‌های بشری توسعه می‌یابد (خواجه نصیری، ۱۳۸۷).
  • تکنولوژی، کاربرد مستقیم اصول، قوانین و آگاهی‌های علمی در زندگی بشر و یا فرایند تولید می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت که تکنولوژی به شناخت چگونگی مربوط می‌شود، در حالیکه علم بر شناخت چراها متمرکز است (عزیزی و همکاران، ۱۳۸۶).
  • تکنولوژی یعنی دانش مربوط به فعالیت‌های علمی و صنعتی مشتمل بر طراحی، طرزکار، طرز ساخت، طرز تهیه و نگهداری و استفاده از وسایل، ابزار و ماشین آلات (عزیزی و همکاران،۱۳۸۶).
  • تکنیک در برابر تکنولوژی: تکنیک به معنای ترکیبی از عملیات قابل استفاده در تولید یک کالای معین بوده، در حالی که تکنولوژی به معنای توانایی ایجاد و انتخاب تکنیک‌های مختلف و کاربرد و تکمیل احتمالی آن‌ها است. تکنیک در پایین دست تکنولوژی قرار دارد (خواجه نصیری،۱۳۸۷).

[۱]. National Curriculium Council Of UK

[۲]. Schon

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 207 تاريخ : پنجشنبه 14 مرداد 1395 ساعت: 12:17