دانلود پایان نامه قابلیت بازاریابی دارای رابطه مثبت با بازده حقوق صاحبان سهام

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

– شاخص های سنتی اندازه گیری نقدینگی

در شاخص های سنتی نقدینگی، تأکید اصلی بر این موضوع است که هرچه دارایی­های جاری بیشتر از بدهی های جاری باشد، وضعیت نقدینگی شرکت مطلوبتر است. به عبارت دیگر، دارایی­های جاری صرف­نظر از ترکیب آن نمایانگر توان پرداخت شرکت و بدهی­های جاری نیز صرفنظر از ترکیب آن، نمایانگر نیازهای نقدی شرکت است. براساس همین دیدگاه، نسبت­های جاری و آنی برای اندازه­گیری وضعیت نقدینگی معرفی شده­اند مدت زمانی طولانی است که از این نسبت­ها به عنوان شاخص­هایی برای ارزیابی توان بدهی­ها استفاده می­شود. نواقص این شاخص­ها، همواره مورد تأکید تحلیل­گران و به خصوص بازار سرمایه بوده است که ازجمله می­توان به لحاظ نکردن درجات نقدینگی دارایی­های جاری و سرعت بازپرداخت بدهی­های جاری اشاره کرد.

۲-۲-۳-۱-۳- شاخص های نوین اندازه گیری نقدینگی

باتوجه به ایرادهای وارده برشاخص­های سنتی نقدینگی شرکت­ها، پژوهشگران مالی درصدد برآمدند شاخص هایی را معرفی کنند که ضمن رفع ایرادهای مذکور، جزئیات وضعیت نقدینگی شرکت­ها را نیز مدنظر قرار دهد. در ادامه شاخص­های نوین نقدینگی که در این پژوهش استفاده می­شود، به طور مختصر بررسی می شود.

۲-۲-۳-۱-۳-۱- شاخص فراگیر نقدینگی

این شاخص با محاسبه میانگین وزنی نسبت جاری، مشکل مربوط به در نظر نگرفتن درجه نقدینگی داراییهای جاری و زمان بازپرداخت بدهی­های جاری را مرتفع می­کند.

۲-۲-۳-۱-۳-۲- شاخص دوره تبدیل وجه نقد

دوره تبدیل وجه نقد، دوره زمانی خالص بین پرداخت بدهی­ها و دریافت وجه نقد از محل وصول مطالبات است. هر چه این دوره کوتاهتر باشد، شرکت نقدینگی بهتری دارد.

۲-۲-۳-۱-۳-۳- شاخص مانده نقدی خالص

شاخص جدید دیگری است که برای تعیین وضعیت نقدینگی شرکت­ها معرفی شده است. در این شاخص برای نشان دادن وضعیت نقدینگی شرکت به مانده وجه نقد و اوراق بهادار توجه می­شود. این شاخص ذخیره نقدینگی واقعی شرکت را، در رابطه با نیازهای پیش­بینی نشده نشان می­دهد.

۲-۲-۳-۲- نسبت­های فعالیت

ارزیابی نحوه استفاده از منابع واحد انتفاعی در تحلیل گری مالی مهم است. در این ارتباط از نسبت های فعالیت استفاده می شود. به این معیارها، نسبت های فعالیت هم گفته می شود.زیرا هدف آنها، اندازه گیری میزان استفاده از دارایی های واحد انتفاعی است.

مهمترین نسبت­های فعالیت عبارتند از: نسبت گردش کالا، نسبت کالا به سرمایه‌ در گردش و نسبت گردش سرمایه جاری، نسبت گردش کل سرمایه، گردش حسابهای دریافتنی. در این نسبت­ها موجودی کالای بنگاه‌ اقتصادی نقش اصلی را به عهده دارد.

در سال ­های اخیر بسیاری از سازمان­های‌ بزرگ تولیدی و صنعتی در غرب در تدارک مواد اولیه برای تولید و یا تهیه‌ کالا برای فروش از روشی استفاده می‌کنند که Just In Time نامیده می‌شود با این‌ توضیح که مدیران صنایع با استفاده از کامپیوترهای دستی ترتیبی می‌دهند که فروشندگان مواد اولیه یا کالا، مواد یا کالای مورد لزوم کارخانه یا بنگاه تجاری‌ را درست سر موقع و به هنگام نیاز تأمین‌ نمایند و تا حد ممکن از نگهداری مواد و کالا در انبار اجتناب شود و یا در هزینه‌هایی چون بیمه مواد و کالا در انبار، خسارت بروز فساد و ضایعات‌ انبار، حمل‌ و نقل و از همه مهمتر رکود سرمایه به صورت مواد یا کالا صرفه‌جویی گردد. واضح است که در چنین حالتی با استفاده از روشJIT و حذف انبارداری نسبت فعالیت که‌ عمدتا بر مبنای موجودی کالا می‌باشد گمراه کننده و نشان‌دهنده کارایی‌ افسانه‌ای مدیران خواهد بود.

۲-۲-۳-۳- نسبت­های سودآوری

سودآوری به توانایی شرکت به ایجاد درآمد مازاد بر هزینه می گویند (فوستر، ۱۹۸۷). عملکرد مطلوب شرکت در گذشته این اطمینان نسبی را به سرمایه­گذاران می­دهد که شرکت در کسب سود از منابع جدید نیز موفق خواهد بود (نمازی و خواجوی، ۱۳۸۳).

مهمترین نسبت­های سودآوری عبارتند از: حاشیه سود ناویژه، حاشیه سود ویژه(عملیاتی)، حاشیه سود قبل از کسر بهره و مالیات(EBIT)، حاشیه سود قبل از مالیات(EBT)، حاشیه سود خالص، نسبت حاشیه کمکی.

در عمل به هر کسری که سود واحد تجاری در صورت کسر و فروش، ارزش‌ ویژه، داراییها و یا سرمایه در گردش در مخرج آن قلمداد و محاسبه شود اصطلاحا بازده اطلاق می‌نمایند و آنها را شاخص سودآوری می‌دانند و همانطور که ملاحظه می‌گردد در تمام شاخص‌های‌ سودآوری، سود واحد اقتصادی حرف‌ اول را می‌زند درحالی که فلسفه تشکیل‌ بسیاری از شرکتهای تعاونی ارائه خدمات‌ به اعضا و ایجاد اشتغال می‌باشد در این‌ حالت استفاده از چنین شاخص­هایی برای‌ ارزیابی این‌گونه شرکت‌ها تصویر منطقی‌ از عملکرد آن­ها ارائه نخواهد داد.

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 216 تاريخ : پنجشنبه 14 مرداد 1395 ساعت: 23:38