پایان نامه ارشد: بررسی قابلیت بازاریابی دارای رابطه معنی داری با قابلیت عملیاتی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

 مدل­های ارزیابی عملکرد

استفاده­کنندگان گزارش­های مالی با استفاده از معیارهای مختلف، عملکرد شرکت را ارزیابی می­کنند. روشهای متعددی برای ارزیابی عملکرد وجود دارد که بطور کلی می توان آن­ها را به دو دسته مدل­های حسابداری و مدل­های اقتصادی تقسیم کرد.

۲-۲-۲-۱- مدل­های حسابداری ارزیابی عملکرد

حاصل سیستم اطلاعات حسابداری، گزارش­های مالی است که سود گزارش شده در آن­ها از اهمیت زیادی برای استفاده­کنندگان برخوردار است. سرمایه­گذاران با اتکا به سود حسابداری، عملکرد شرکت را ارزیابی کرده و پیش­بینی­های خود را بر آن اساس انجام می­دهند. مدیران نیز از سود برای برنامه­ریزی آینده شرکت استفاده می­کنند. در مدل حسابداری ارزیابی عملکرد، ارزش شرکت از حاصلضرب دو عدد بدست می­آید؛ عدد اول، سود شرکت و عدد دوم، ضریب تبدیل سود به ارزش است. همانطور که پیش از این نیز بیان شد در مدل­های حسابداری ارزیابی عملکرد، ارزش یک شرکت، تابعی از معیارهای مختلفی نظیر سود، سود هر سهم، نرخ رشد سود، بازده حقوق صاحبان سهام، بازده سرمایه­گذاری، جریان نقدی آزاد و سود تقسیمی است (استوارت[۱]، ۱۹۹۱).

سود حسابداری، سنتی­ترین معیار ارزیابی عملکرد است که برای سرمایه­گذاران، سهامداران، مدیران، اعتباردهندگان و تحلیلگران اوراق بهادار از اهمیت زیادی برخوردار است. سود حسابداری که با فرض تعهدی محاسبه می­شود به نظر بسیاری از پژوهشگران یکی از مهمترین معیارهای سنجش عملکرد محسوب می­شود. با توجه به مزیت در دسترس بودن اطلاعات مورد نیاز در این مدل­ها و آسانی محاسبات مربوط به آن، این گروه از معیارهای ارزیابی عملکرد به شکل گسترده­ای توسط استفاده­کنندگان از اطلاعات مالی، مورد استفاده قرار می­گیرد. بررسی­های انجام شده توسط پژوهشگران نیز نشان می­دهد که سود حسابداری و اطلاعات بدست آمده از آن، اطلاعات مفیدی را در اختیار استفاده کنندگان قرار می­دهد که در تصمیم گیری­های آن­ها بسیار مؤثر است (لیپکا و بالسام[۲]، ۱۹۹۸). با این حال، مدل­های حسابداری (سنتی) ارزیابی عملکرد دارای نارسایی­های زیر است:

  • امکان تحریف و دستکاری سود از طریق انتخاب روش­های مختلف.
  • رویه های عمومی پذیرفته شده حسابداری، عدم یکنواختی را در اندازه­گیری سود در شرکت­های مختلف مجاز می­کند.
  • با تغییرات سطح قیمت­ها سود اندازه­گیری شده با واحد پول تاریخی، تغییر می­کند.
  • به دلیل کاربرد اصل بهای تمام شده و تحقق درآمد، ارزش فروش تحقق نیافته دارایی­هایی که در یک دوره زمانی مشخص نگهداری شده­اند، در محاسبه سود حسابداری شناسایی نمی­شود. این ویژگی باعث می­شود که نتوان اطلاعاتی سودمند را افشا کرد.
  • به دلیل استفاده از روش­های مختلف پذیرفته­شده برای محاسبه بهای تمام شده و روش­های مختلف برای تخصیص هزینه­ها، تکیه بر سود حسابداری مبتنی بر اصل بهای تمام شده تاریخی، کار مقایسه اقلام را بسیار مشکل می­سازد.
  • تکیه بر سود حسابداری مبتنی بر اصل تحقق درآمد، اصل بهای تمام شده تاریخی محافظه کاری باعث می­شود تا اطلاعات گمراه کننده­ای در اختیار استفاده­کنندگان قرار گیرد.
  • در نظر نگرفتن هزینه سرمایه.

نارسایی­های بالا نشان می­دهد که معیارهای حسابداری مبتنی بر سود حسابداری نمی­تواند به عنوان تنها معیار و مبنای ارزیابی عملکرد مورد استفاده قرار گیرد.

[۱] Stewart

[۲] Balsam & Lipka

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 221 تاريخ : پنجشنبه 14 مرداد 1395 ساعت: 23:42