پایان نامه تعیین نوع ارتباط بین نابی- چابکی سازمانی و رقابت پذیری سازمانی در صنعت کاشی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

 مؤلفه‌های شکل گیری تولید چابک

 

برای ایجاد تولید چابک در سطح شرکت یا سازمان، لازم است که در زمینه ساختار سازمانی، کارکنان یا نیروی انسانی، تکنولوژی، فناوری اطلاعات، و نهایتاَ نوآوری و خلاقیت اقدامات مناسبی انجام شود. ۱٫ ساختار سازمان: لازم است ساختار سازمان انعطاف پذیر و پویا باشد. در ارتباط با حوزه سازمان، اقدامات زیر قابل انجام است: تشکیل شراکت با سایر سازمآنها، بهبود انعطاف­پذیری از طریق تمرکز زدایی و اتخاذ ساختارهای منعطف، و ترویج فرهنگ تحول و نوگرایی. ۲٫ کارکنان: در سازمان چابک که با تغییرات مستمر محیطی روبرو است توانایی و انعطاف پذیری نیروی انسانی نقش مهمی‌را ایفا می‌نماید. در این رابطه، انجام اقداماتی نظیر: تمرکز بر فعالیت‌های گروهی و فرهنگ مشارکت، تفویض اختیار به پرسنل سازمان، تکیه بر آموزش به عنوان ابزار مهم توان‌افزایی، تربیت و آمورش پرسنل در مهارت‌های مختلف، برای این توانایی و انعطاف­پذیری نیروی انسانی ضروری است. ۳٫ تکنولوژی: یک سیستم تولیدی چابک، توانایی مقابله با تغییرات غیر منتظره و پیش بینی نشده را دارد. این تغییرات می‌تواند در الگو یا مدل محصولات یا نحوه ارائه خدمات باشد. از این‌رو، سیستم تولید چابک باید قابلیت تولید محصولات جدید را داشته باشد. در این راستا، چنین اقداماتی حائز اهمیت هستند: سرمایه‌گذاری روی تکنولوژی‌های سخت افزاری مناسب و مدرن، استفاده از سیستم‌های انعطاف پذیر تولید به منظور انطباق با تغییرات در ترکیب و نوع سفارشات، بکارگیری سیستم‌های انعطاف‌پذیر پشتیبان تولید به منظور انطباق با شرایط متغیر سفارشات، پی‌ریزی و تشکیل یک سیستم تولید مجازی. ۴٫ فناوری اطلاعات: یکی از تفاوت‌های سیستم‌های چابک با سایر سیستم‌ها، بالا بودن محتوای اطلاعاتی در سیستم چابک می‌باشد. به‌علاوه، حجم اطلاعات مبادله شده بین شرکت‌های همکار بسیار بالا می‌باشد و لزوم حفاظت از اطلاعات کلیدی هر سازمان را نمایان­تر می‌سازد. بنابراین، سازمآنهای چابک، نیازمند سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی پیشرفته و انعطاف پذیری بوده که هم جریان روان و مطمئن اطلاعات را با توجه به مشکلات تضمین کرده و هم قابلیت انطباق با شرایط متغیر را داشته باشند. این کار می­تواند با استفاده از استانداردها و پروتکل‌های مناسب در مبادله اطلاعات میان سازمانی، استفاده از سیستم‌ها و فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی مدرن در جهت ایجاد ارتباط مناسب و بهنگام در بین سازمآنهای همکار و شریک، و یکپارچه­سازی اجزای پراکنده شامل مشتریان، تأمین کنندگان و همکاران در قالب سازمآنهای مجازی صورت گیرد. ۵٫ نوآوری و خلاقیت: یک سازمان چابک به جای فروش محصول تولیدی باید راه حل‌های خود را به مشتریان عرضه کند. در واقع، هدف نهایی تولید چابک، تحقق واقعی مفهوم سفارشی‌سازی و برآوردن نیازهای ویژه و متنوع تک تک مشتریان می‌باشد. در این راستا، چنین اقداماتی گره گشا هستند: بسترسازی و ایجاد فرهنگ تفکر و نواندیشی در سازمان، سرمایه گذاری و تقدیر از ایده‌های نو و جدید، ایجاد مکانیسم ارتباط نزدیک با مشتریان و گردآوری مداوم نظرات انان، و ایجاد بستر سخت افرازی لازم جهت پشتیبانی از مفهوم سفارشی سازی (به نقل از فتحیان و همکاران، ۱۳۸۵). (Nembhard & Qin , 2010)    (Lin & Desouza & Roy , 2010)

از درون مجلات معتبر می­توان معیارهای چابکی را که پژوهشگران مورد بررسی قرار داده­اند، مطابق جدول ۲-۶ نشان داد. بسیاری از نویسندگان ملاک‌های مدیریتی را برای دستیابی به چابکی سازمانی مهم عنوان کرده اند. هرچند برخی دیگر ملاک­های مدیریت و تکنولوژی را موثر بر تولید چابک قلمداد کرده اند.

– استراتژی‌ها: در جهت اجرای الگوی چابک، استراتژی‌های مختلفی مطرح است که عبارتند از:

الف) مدیریت زنجیره عرضه که در این زمینه، تحقیقات روی انواع آسیب پذیری زنجیره‌های عرضه، چابکی زنجیره و مدیریت آن و هزینه‌های موجودی در طول زنجیره عرضه متمرکز است.

ب) مهندسی همزمان که در اجرای این شیوه، تغییرات مکرر طراحی کاهش یافته و به یک روش طراحی سیستماتیک طراحی همزمان محصول و فرآیندهای تولیدی منجر می‌گردد.

۲- تکنولوژی­ها: سیستم تولیدی چابک نیازمند فراهم شدن سخت افزارها و نرم افزارها مناسبی است که امکان تغییرات آرایش سریع سیستم تولیدی از تولید یک محصول به محصول دیگر را فراهم کند.

۳- سیستم‌ها: سیستم تولید چابک باید قادر به ارزیابی سریع فرآیند طراحی محصول از نظر فرآیندهای تولیدی مورد نیاز ، زمآنهای تولید و هزینه‌های مربوطه می‌باشد به طوری که بتوان تغییرات طراحی و فعالیت‌های بدون ارزش افزوده را به حداقل رساند.

۴- نیروی‌انسانی: یکی از مسائل مطرح در حرکت به سمت چابکی سازمانی، چگونگی مدیریت و ایجاد انگیزش در نیروی انسانی است. مشکل ترین قسمت در تحقق هدف مدیریت چابک، تغییر ساختاری و سازماندهی نبوده بلکه تغییر در فرهنگ و شیوه اعمال مدیریت است. (Lin & Desouza & Roy , 2010)     (Baskerville & Pries-Heje & Madsen , 2010)

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 217 تاريخ : سه شنبه 5 مرداد 1395 ساعت: 14:28