پایان نامه رابطه میان ثبات اقتصادی کشورها با بهره گیری از مشارکت های عمومی خصوصی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

– جمع بندی

با توجه به روند رو به رشد بهره گیری از تکنیک مختلف تامین مالی، تکنیک تامین مالی پروژه محور از اهمیت بالایی در زمینه توسعه زیرساخت های کشورها برخوردار بوده است. از همین رو کشورهای مختلف با استفاده از تکنیک تامین مالی پروژه محور در تلاشند تا خدمات عمومی قابل ارائه خود را از طریق مشارکت عمومی خصوصی به بخش خصوصی واگذار نموده و از این طریق بتوانند خدمات کاراتری را ارائه نمایند.

بدیهی است ارائه خدمات مناسب در این بخش مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم در زمینه های مختلف قانونی، تهیه و تدوین بسترهای حقوقی و قانونی، مدیریتی و ساختاری می باشد. با توجه به وضعیت اقتصادی در حال توسعه کشور ما و نیاز به توسعه پروژه های بزرگ زیرساختی در کشور و همچنین محدودیت منابع بودجه ای دولتی و روش های تامین مالی متعارف، لزوم اجرایی شدن تکنیک های تامین مالی پروژه محور و مشارکت های عمومی خصوصی در توسعه اقتصادی کشور و واگذاری خدمات غیر محوری عمومی دولت بیش از پیش نمایان می شود.

 

 

 

۲-۲-۲- مشارکت عمومی خصوصی

۲-۲-۲-۱-تاریخچه و اهمیت مشارکت عمومی خصوصی

طبق نظر گریمسی و لویس در سال [۱]۲۰۰۴، پیشینه پروژه های مشارکت عمومی خصوصی به قرن ۱۶۰۰ و ساخت راه آهن در انگلیس مربوط است. مشارکت عمومی خصوصی، اصطلاح مدرنی برای بیان اقداماتی است که به عنوان روشی عمومی در دهه گذشته مورد استفاده قرار گرفته است. در گذشته اقدامات دیگری نیز شامل ابتکارات تامین مالی خصوصی[۲] انجام می شده که به دلیل توسعه عام آن در انگلیس طی اوایل دهه نوزدهم به عنوان اصطلاحی مرسوم تر برای مردم مطرح بوده است. (Tieman, 2003)  لذا بیان این نکته نادرست نیست اگر بگوییم اقدامات انجام شده در زمینه ابتکارات تامین مالی خصوصی بود که توجه جهانی را به سوی مشارکت های عمومی خصوصی در زمینه پروژه های زیرساختی جلب نمود.

با روند رو به رشد عمومیت روش مشارکت عمومی خصوصی در جهان، بر اهمیت اجرای پروژه در این زمینه برای هر دوی محققین و مجریان افزوده شده است. (Al-Sharif and Kaka, 2004)  که و همکاران[۳] در سال ۲۰۰۸ مروری مبسوط بر مطالعات انجام شده در زمینه مشارکت های عمومی خصوصی انجام داده اند. (Ke et al,2008) ایشان به مطالعه بیش از ۱۴۸ مقاله چاپ شده در مجلات مشهور بین المللی پرداختند. یافته ها حاکی از این است که عمده مقالات ارائه شده در این زمینه به ترتیب از کشورهای انگلیس، ایالات متحده امریکا، سنگاپور، هنگ کنگ، چین، استرالیا و آلمان می باشد.در زمینه دانشگاهی نیز دانشگاه های فنی نانیانگ سنگاپور[۴]، دانشگاه هنگ کنگ، دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه گلاسگو کالودنیان[۵] از جمله دانشگاه های پیشرو در پژوهش حول موضوع مشارکت های عمومی خصوصی بوده اند. مطالعات انجام شده حاکی از تین است که در بیشتر کشورهای دنیا، روش های مختلف مشارکت عمومی خصوصی شناخته شده و مورد پذیرش کشورها قرار گرفته و کشورها تنها به روش ساخت- عملیات- انتقال اکتفا ننموده اند. موضوعاتی که بیشتر در این زمینه مورد توجه محققین بوده است شامل ریسک، تدارکات و تامین مالی بوده است.

مبنای نظری مفهوم مشارکت عمومی خصوصی به نظریه کارایی ایکس[۶] مربوط می شود. این نظریه در سال ۱۹۶۶ توسط لیبرشتین[۷] ارائه کردید. بر اساس این نظریه، موسسات دولتی تا زمانیکه از طریق سیاست های رسمی مالی و پلی گسترده به نحوی برخوردار باشند که از ناکامی آنها جلوگیری و موجبات بقا آنها را فراهم آورد، شکست نخواهند خورد. عدم کارایی های موجود در موسسات دولتی اغلب ناشی از دخالت های غیر عادی و ساختار سازمانی با دیوان سالاری بالی دولتی می باشد. از همین رو بر اساس این نظریه، مشارکت های عمومی خصوصی باید موجب شوند تا منابع ایجادکننده عدم کارایی را کاهش و قدرت پاسخگویی آن ها را در برابر نیروهای بازار افزایش و بر قدرت رقابت آن ها بیفزاید.

[۱] Grimsey and Lewis,2004

[۲] Private Finance Initiative (PFI)

[۳] Ke et al,2008

[۴] Nanyang Technological University in Singapore

[۵] Glasgow Caledonian University

[۶] X-Effeciency

[۷] Leibenstein(1966)

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

متن کامل

دانلود پایان نامه های رشته مدیریت...
ما را در سایت دانلود پایان نامه های رشته مدیریت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت thesis-management بازدید : 236 تاريخ : پنجشنبه 7 مرداد 1395 ساعت: 23:32